top of page

Symposium

symposium.jpg

Registraties voor de BBC-symposium zijn nu open !

Ancre 2

01

Wanneer ?

​Op 14 en 15 mei 2024 organiseert de BBC een colloque met de officiële opening van de oprichting van een Altruistic Data Association.

02

​Waarom?

Deze creatie is het resultaat van de toepassing van de European Data Governance Act (DGA), die het vrijwillig delen van gegevens voor altruïstische doeleinden zoals wetenschappelijk onderzoek of de verbetering van publieke diensten aanmoedigt. Dit symposium zal de vruchten presenteren van onze interacties met de politieke wereld, wetenschappelijke experts en het vertrouwen dat in de BBC wordt gesteld door haar 25 patiëntenverenigingen en 22 wetenschappelijke verenigingen.

03

Voor wie?

​Dit symposium richt zich op een breed publiek dat geïnteresseerd is in datadeling in de zorgsector. Er zijn 150 plaatsen beschikbaar. De politieke debatten en de sessie waar patiëntenverenigingen aan het woord komen, worden in realtime vertaald in het Frans en Nederlands. De wetenschappelijke sessie zal in het Engels plaatsvinden. Online deelnemers kunnen via het Slido-platform vragen stellen. Reserveringen zijn mogelijk vanaf 15 maart 2024.

04

​Wat?

​Het programma omvat de actieve deelname van politici, wetenschappers, patiëntenverenigingen, leden van de Europese Commissie, het Belgian Health Data Agency en de Brain Councils van 5 andere lidstaten die besloten hebben hun krachten te bundelen. Het wordt een hybride evenement, wat betekent dat het online of persoonlijk kan plaatsvinden.

05

​Waar?

​Bij de Universitaire Stichting, gelegen Egmontstraat 11, 1000 Brussel

06

Hoe?

​De organisatie van dit symposium zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van onze gewaardeerde partners. We hebben financiële steun gekregen van FNRS, FWO, Visit Brussels en 8 farmaceutische bedrijven (Eisai, Pfizer, Janssen - Johnson & Johnson, Lundbeck, Lilly, UCB, Teva en Ipsen)".

BBC symposium 14 et 15 mai (3).png
Ancre 3

De luidsprekers

14 mei 2024

15th of May 2024

Ancre 1

Onze sponsoren

FNRS.png
esai.png
Janssen J&J.png
pfizer.png
Lundbeck.png
ipsen.webp
Lilly.png
Tva.png
UCB.png

​Ontdek andere projecten en evenementen

bottom of page